Дизайн реалізованого YOD studio ресторану NĂM • Modern Vietnamese Cuisine визнали переможцем у міжнародному конкурсі Interior Design Competition від Міжнародної асоціації дизайну інтер’єрів International Interior Design Association (IIDA). Конкурс має на меті відзначати інноваційні рішення в дизайні та архітектурі інтер’єрів
Про конкурс:
*IIDA – це Асоціація комерційного дизайну інтер’єру з глобальним охопленням. Заснована в 1994 році в США в результаті злиття Інституту бізнес-дизайнерів (IBD), Міжнародного товариства дизайнерів інтер’єрів (ISID) та Ради Федеральних Дизайнерів Інтер’єру (CFID). Метою об’єднання було створення міжнародної асоціації з єдиною місією, яка представляла б дизайнерів інтер’єру у всьому світі.
Вона виступає за досягнення в галузі освіти, досконалості дизайну, законодавства, лідерства, акредитації та роботи з громадськістю, щоб підвищити цінність і розуміння дизайну інтер’єру як професії. Сьогодні це мережа з більш ніж 15 000 членів в 58 країнах, що організовує 13 спеціалізованих конкурсів.
Про проект:
NĂM • Modern Vietnamese Cuisine – ресторан сучасної в’єтнамської кухні у Києві площею 575 квадратних метрів створения для справжніх гурманів у вигляді в’єтнамської вілли часів колоніальної Франції, який ховається за масивними вхідними дверима висотою 4.5 м. Творцями та ідеологами закладу є ресторатори Тарас і Оксана Середюк з Ектором Хіменесом-Браво, який до того ж став його бренд-шефом.
Інтер’єр NĂM оформлений у французькому колоніальному стилі з характерними етнічними вкрапленнями. Аби досягнути максимальної автентичності в оздобленні було застосувано багато натуральних матеріалів, які було спеціально зістарили відповідно до умов тропічного в’єтнамського клімату. Всі дерев’яні вироби, включно з паркетом на першому поверсі, були виготовлені з масивних 100-літніх бочок з-під білого та червоного вина. Майже кожен елемент в оформленні, за виключенням стільців та технічного освітлення, було створено ексклюзивно.
На першому поверсі простір інтер’єру формують відкрита кухня, завдяки якій гості можуть спостерігати за процесами приготування страв, і контактний бар, який з одного боку трансформується у сценічну зону посадки завдяки характерним для
в’єтнамського регіону ярусам, а з іншого – плавно переходить до сходів, що ведуть на другий поверх з основною гостьовою зоною.
За рахунок експериментів зі світлом ресторан кардинально змінює свій образ відповідно до часу доби. А завдяки великим вікнам у денний час всі зали наповнені світлом. З настанням сутінок освітлення стає більш приглушеним, а ближче до ночі майже повністю гасне, залишаючи лише певні акценти і тіні, створюючи більш інтимну атмосфери.
Без сумніву, екзотичний притягальний шарм інтер’єру NĂM точно нікого не залишить байдужим, а автентичні в’єтнамські рецепти, удосконалені і осучаснені під шефством самого Ектора Хіменеса-Браво, за візуальними та смаковими якостями приємно здивують навіть найвибагливіших гурманів.
Фото: Андрій Безуглов
Текст: пресс-служба YOD studio